S P E E L T U I N 

N I E U W S

WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn de Dierense Speeltuin Vereniging en bestaan al sinds 1946.


De speeltuin werd opgericht door een aantal enthousiaste mensen uit de buurt en werd, mede dankzij de Gemeente Rheden een speeltuin. Nu 77 jaar later zijn wij een bloeiende vereniging met helaas te weinig vrijwilligers, maar wel vormen wij samen een prettig gestoorde familie met hart voor alle kinderen.


Wij zijn sinds 2011 ambassadeur van het Gehandicapte kind en waren één van de voorlopers in

Nederland die toegankelijk was voor alle kinderen. Nu: anno 2023 hebben wij naast veel toestellen en skelterbaan, ook een prachtige natuurspeelplaats voor alle kinderen.


Er is een waterspeelplaats voor iedereen, een eiland met 25 cm water maximaal, een integratief toestel met oploopbrug voor alle kinderen, een waterdorp met bedriegertjes en kinderen met een elektrische rolstoel, kunnen bij ons een handgestuurde lenen en optimaal mee genieten met de andere kinderen. 


Ons motto is, dat geen enkel kind mag worden buitengesloten en er niemand eenzaam mag zijn.


Ook hebben wij een prachtig rolstoel toilet waar ook grotere kinderen verschoond kunnen worden op een brancard. Zelfs een douche is aanwezig met warm water.


Om de skelterbaan open te kunnen houden hebben wij dringend vrijwilligers nodig tussen maart en oktober.


Heeft u een middag niets te doen en denkt u dat u de juiste persoon bent om toezicht te houden bij de skelters meldt u zich dan aan bij onderstaand email adres. Wij hebben u dringend nodig om hem open te houden.!!!!


Wil jij vrijwilliger worden in de leukste speeltuin van Nederland, meld je dan aan bij: 


info@dierensespeeltuin.nl. Wij nodigen je dan uit voor een gesprek.

Dierensespeeltuin X Hara Bouw

Iedereen die in Dieren woont en omstreken kent de Dierense speeltuin!


De speeltuin is een paradijs voor kinderen, ze kunnen daar met water spelen op het waterplein of een race tegen elkaar houden met de skelters.


De speeltuin is een leuke plek om een kinderfeestje te vieren, voor een opa- en oma-dag te houden of gezellig met een schoolreisje naar toe te gaan!


Het allermooiste aan deze speeltuin is dat het volledig draait op vrijwilligers en donaties. Hier willen wij graag een steentje in bijdragen.


Wij als Hara Bouw vinden het super belangrijk dat kinderen lekker buiten kunnen spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes.


Nu zijn wij in gesprek geweest met de vrijwilligers van de Dierense speeltuin en ze wilde graag een nieuw skelter hok.


Ze hebben deze week het oude weggehaald en we gaan samen met de vrijwilligers een nieuw skelter hok neerzetten.


Mede sponsor is Mastermate.



PLANNEN VANUIT DE DIERENSE SPEELTUIN VOOR HET JAAR 2024

De Bounty, (het verzonken schip) is aan vervanging toe en wij hopen in 2024 een nieuw toestel te kunnen realiseren.


De skelters zijn aan vervanging toe en zullen in het voorjaar naar wij hopen, vervangen worden door nieuwe skelters.


Een aantal picknick tafels zijn dringend aan vervanging toe en wij kopen een aantal duurzame waarvan onze bezoekers wat langer plezier zullen hebben.


De zweefmolen wordt de eerste week van januari opgehaald door Morriën Lasvast uit Spankeren en zij gaan hem renoveren met leuke kleuren, plus dat er een dak op komt zoals bij de draaimolen. De zweefmolen zal in het voorjaar klaar zijn en dan kunnen de kinderen weer optimaal genieten van de 70-jarige zweefmolen.


Ook proberen wij meerdere zonnepanelen aan te schaffen, mits het budget het toelaat.


De lekkage op het dak moet worden opgelost.


Het bestuur gaat kijken of wij de aankomende twee jaar het clubgebouw wat duurzamer kunnen maken.


Gebroeders Rijneveld gaat het onderhoud verzorgen in de natuurspeelplaats, daar dat voor onze vrijwilligers niet meer haalbaar is. Wel worden wij geholpen door Stefan en Johan van de Zorg-Boerderij de Broake uit Brummen. 


Mochten er nog meer plannen zijn, dan melden wij dit natuurlijk.

 

Met vriendelijke groeten van het Bestuur en vrijwiilligers.

WIJ ZIJN OOK ZEER TROTS OP ONZE SPONSOREN

We willen nog maar eens benadrukken dat zonder onze sponsoren en bijzondere fondsen, wij niet zo'n prachtige speeltuin zouden hebben als nu het geval is. Ook zou het niet gemakkelijk zijn onze contributie en entree zo laag te houden.  Wij zijn zeer dankbaar voor hun bijzondere steun.


Onze sponsoren zijn :


Mastermate & Hara Bouw, Fysio het Centrum, Cafetaria Looman, De Spelerij, Velco Huissen, , Jansen Foodservice, Aalsmeerse Bloemenhal, Wolters Metaal, De Jutberg, Gww ingenieurs, V de Veen Schilders, van Eijbergen, van Asselt Schilderwerken, Verdonk Optiek, Gerritsen Banden, Voskamp Hall, Reklamat, Gebr. Rijneveld, Sita, Valewaard, v. Geijn Computers, ICTBelang Laag Soeren, Studio Ananas, Eibe Benelux


Ook willen wij Edwin Rijneveld en Jeroen v Rooijen, benoemen voor hun inzet en engelengeduld. 

Share by: